söndag 31 mars 2019

Yrkesbrottslingen Tage Åström och skurk organisationen SSI som regeringen använde för att öka den grova brottsligheten i Sverige

Yrkesbrottslingen Tage Åström och skurk organisationen SSI som regeringen använde för att öka den grova brottsligheten i Sverige 

Det svenska folket inte vet är att Sveriges regering har sedan många år finansierat en grupp poliser vilka importerat stora mängder narkotika till Sverige för att öka narkotikabrotten.

Denna grupp kallar sig SSI och har även sålt hundratals vapen till förorterna.

För att märka sin inblandning i fler än 200 mord så har media och polis skurkarna gjort sig till kändisar. Dessa grovt kriminella kräk vet att svenska folket är mentalt handikappade, därför är det lätt för dem att grundlura medborgarna.

Expressen journalisten som skrev artikeln nedan dog år 2015.




Avslöjad av telefonen



Den mutmisstänkte polisen vaktade Victoria under Nobelfesten 2006. Han var en av de extrapoliser som kallades in.Foto: JONAS LEMBERG
Säpo jagade bevis mot kommissarien i flera år.
Nu har den högt uppsatte polismannen åtalats - misstänkt för att ha fått en stor summa pengar av kriminella.
- Han tycker att det här är väldigt tråkigt, säger advokaten Johan Eriksson.

FAKTA

Kommissarien- Har under många år haft flera höga befattningar inom länskriminalen vid Stockholmspolisen. Tidigare dömd för misshandel.
40-årig man, känd ekobrottsling.- Misstänks ingå i ett stort internationellt kriminellt nätverk som omsätter miljarder på en ”affärsidé”. Har nu åtalats, misstänkt för bestickning.
38-årig man, ökänd bedragare.- Ingår enligt polis och åklagare i ett stort kriminellt nätverk. Har nu åtalats, misstänkt för bestickning.
Kommissarien har under en lång tid haft höga befattningar inom länskriminalen vid Stockholmspolisen – där han bland annat deltagit i kampen mot den tunga organiserade brottsligheten.

Stora resurser

Nu har han själv åtalats, misstänkt för mutbrott och dataintrång.
Polisen kom kommissarien på spåren för några år sedan och sedan dess har även säkerhetspolisen, Säpo, avsatt stora resurser i jakten på bevis.
Enligt åtalet ska polismannen bland annat ha hjälpt två kriminella affärsmän, en 38-årig bedragare och en 40-årig ekobrottsling, i en uppgörelse med två torpeder. För uppdraget ska han ha fått minst 100 000 kronor – och hjälp med att driva in en privat skuld på en lika stor summa.

”Svårt att bemöta”

Åklagarens starkaste bevisning är avlyssnade telefonsamtal, där affärsmännen talar om att föra över pengar till kommissariens konto.
– Men det är telefonsamtal där man pratar om honom utan att han själv är samtalspart. Då är det svårt för honom att bemöta vad som sägs, säger hans advokat Johan Eriksson.
I bevisningen mot honom ingår även flera beslagtagna kvitton, som visar att han köpt bland annat bygg- och kapitalvaror för omkring 150 000 kronor, efter att den misstänkta mutan ska ha betalats ut. Detta trots att han under samma period inte tagit ut några större summor pengar eller använt sina bankkort.
Förklaringen utredarna fick var att han fått tillbaka pengar han lånat ut.

”Har inte fått pengar”

Kommissarien förnekar brott, men medger att han deltagit vid möten med de båda affärsmännen.
– Men han har inte fått pengar för det. De möten han har varit med på var i tjänsten och de finns rapporterade som tjänsteåtgärder, säger Johan Eriksson.
Enligt åtalet ska polismannen även gjort olagliga slagningar i polisens hemliga dataregister, för att hjälpa den 38-årige bedragaren som då var internationellt efterlyst.
Han är tills vidare avstängd från sin tjänst och Stockholmspolisens ledning har, enligt vad Expressen erfar, beslutat sig för att göra allt för att få honom avskedad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar