onsdag 8 maj 2019

SVERIGES POLITIKER SPRÄNGER BÅDE BOFORS BOMBER OCH GRÄNSERNA FÖR GROVT HYCKLERI

I DEN MEST KORRUMPERADE BANANREPUBLIKEN SKULLE DEM KRIMINELLA POLITIKER SKÄMMAS ÖVER ATT VARA SÅDAN LÅGA KRÄK SOM SVERIGES POLITIKER ÄR!!!


Fredrik Federley, EU-parlamentariker för Centerpartiet tycker att EU-länder som vägrar ta emot asylsökande ska kunna få sänkta bidrag. Han får stöd av de flesta andra svenska partier, men Sverigedemokraterna är av en annan uppfattning. Foto: TT

Svenska partier vill straffa EU-länder som inte tar emot flyktingar

Åtta av nio svenska partier i EU-parlamentet tycker att EU- länder som inte tar emot flyktingar ska kunna straffas med sänkta EU-bidrag. Sverigedemokraterna tycker i stället att det ska vara upp till varje land att bestämma. Det visar en enkät som SVT gjort.
Frågan om EU ska ha en gemensam flyktingpolitik eller inte har varit omdebatterad de senaste åren. Bland annat den svenska regeringen driver linjen att alla EU-länder ska dela på ansvaret för asylsökande. EU-parlamentet vill att länder som inte tar emot flyktingar ska kunna straffas med sänkta EU-bidrag, något som stöds av åtta av nio av de svenska partierna i EU-parlamentet.
– Ska vi har ett samarbete som fungerar är det rimligt att man följer fattade beslut. Om man inte gör det har man också sagt att ”det här är en union jag inte vill vara med i och då vill jag inte heller ha pengar därifrån”, säger Fredrick Federley (C),  EU-parlamentariker.
Alla partier utom Sverigedemokraterna tycker att detta är ett ”mycket bra förslag”. Sverigedemokraterna, däremot tycker istället att det här är ett ”mycket dåligt förslag”.
– Det handlar om nationell suveränitet, varje land måste själv bestämma detta och inte bli påtvingade av EU, säger Peter Lundgren (SD), EU-parlamentariker.
Förhandlingarna kring  en gemensam flyktingpolitik i EU har nu pågått i flera år och det går trögt att nå en fungerande överenskommelse. Framför allt är det länder i Östeuropa som motsätter sig att ta emot asylsökande.


Besked i dag: gränskontrollerna förlängs ett halvår till

Idag fattar regeringen beslut om att förlänga gränskontrollerna i ytterligare sex månader. Skälet är att det finns ett förhöjt terrorhot mot Sverige och att de yttre gränskontrollerna, enligt inrikesminister Mikael Damberg (S), inte fungerar.
De första gränskontrollerna infördes på hösten 2015 för att begränsa flyktingströmmen. Det året sökte 163 000 personer asyl i Sverige.
– Det är färre asylsökanden i dag men det finns ett fortsatt hot mot Sverige, inte minst nu när IS kalifat har fallit, säger Mikael Damberg.
Inrikesminister Mikael Damberg (S).
Inrikesminister Mikael Damberg (S).
Sverige är ett av sex Schengenländer som infört gränskontroller. De övriga länder som infört det på grund av den stora flykting- och migrationskrisen är Österrike, Tyskland, Danmark och Norge. Frankrike tillämpar också kontroller på grund av ett överhängande terrorhot.

Kritik mot gränskontroller

Europaparlamentet har gett sitt godkännande men det finns invändningar mot att den fria rörligenheten begränsas av de tillfälliga gränskontrollerna. Därför anser parlamentet att kontroller enbart ska tillämpas som en sista åtgärd under exceptionella omständigheter.
Det är polisen som bestämmer var gränskontrollerna ska ske och hur de ska se ut. Mikael Damberg säger att de kommer att finnas kvar åtminstone vid Öresundbron och de större flygplatserna. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar